Diseminarea proiectului Erasmus+ KA1 (Flux II)

Dezvoltarea dimensiunii europene a educației în Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” prin proiectul Erasmus+

,,Asigurarea egalității de șanse elevilor aflați în situație de risc, pentru prevenirea abandonului școlar, prin dezvoltarea rețelei de profesioniști implicați în educație”

 

Începând din anul 2016, în Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” se derulează proiectul european “Asigurarea egalității de șanse elevilor aflați în situație de risc, pentru prevenirea abandonului școlar, prin dezvoltarea rețelei de profesioniști implicați în educatie”.

 

Implementarea proiectului are la bază o strategie complexă bazată pe valorificarea tradițiilor valoroase ale școlii românești, printr-o adaptare permanentă la valorile unei societăţi moderne și dinamice, aflată în armonie cu idealurile și traseele educaționale europene.

 

Scopul proiectului vizează formarea unei rețele de profesioniști, capabilă să coordoneze un program de prevenție și intervenție pentru asigurarea egalității de șanse tuturor copiilor și pentru eradicarea abandonului în școala noastră.

 

În perioada 19-23 iunie 2017, un grup de cinci cadre didactice de la Școala  Gimnazială  “Ion Simionescu“ din Iași (Istrate Nicoleta, Chinan Ramona, Buzilă Mirela, Nechifor Oana, Pașca Magda), au participat la un curs de formare, în cadrul proiectului ERASMUS KA1, “Asigurarea egalității de șanse elevilor aflați în situație de risc pentru prevenirea abandonului școlar prin dezvoltarea rețelei de profesioniști în educație“.

 

Cursul “Change Making Educators (Educatorii – promotori ai schimbării)“ a fost oferit de Organizația Future Balloons din Figueira da Foz, Portugalia. Cadrele didactice au participat la o serie de activități de predare-învățare, desfășurate în sala de curs, sala de sport sau outdoor. Cursul de formare  propus de Organizația Future Balloons, a oferit cursanților oportunitatea formării unor noi competențe de predare-învățare, capabile să asigure șanse egale în educație tuturor elevilor dar și conștientizarea și asumarea diversității europene și interculturalității de către cadrele didactice. Urmeaza ca aceste experiențe să fie împărtășite colegilor, apoi aplicate la clase, în beneficiul elevilor școlii noastre.

 

 image 

image1 

image2 

image3 

Search

Cine este online?

Avem 62 vizitatori și nici un membru online

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com