time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea și viziunea şcolii

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” se angajează să ofere elevilor săi acces egal la o educație modernă...

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala Gimnazială ,,Ion Simionescu” din Iaşi şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene. Prin rezultatele...

citeşte mai mult

 

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

„Împreună pentru copii” este noul proiect prin care 80 de copii separaţi sau în risc de separare de părinţi din Iași vor primi servicii de suport prin: activități de dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă, orientarea în carieră vocaţională, iar 20 dintre aceștia care prezintă probleme sociale deosebite vor primi servicii de asistenţă socială.

„Necesitatea unui astfel de proiect vine ca urmare a experienței identificate în teren, în lucrul direct cu beneficiarii, dar și în urma solicitărilor din partea cadrelor didactice și ale părinților. Printre activitățile pe care ni le-am propus să le facem sunt: dezvoltarea abilităților de viață independentă pentru copiii separați sau în risc de separare de părinți activități de orientare în cariera și de asistență socială pentru copiii care prezintă probleme sociale deosebite.”

Nicoleta Ungurianu

coordonator de proiect, Alternative Sociale

Activităţile proiectului se realizează în parteneriat cu şcolile gimnazile ,,Ion Simionescu” şi ,,Alecu Russo” din oraşul Iaşi şi cu aportul a 21 de voluntari (profesori, studenţi şi psihologi). Profesorii voluntari şi studenţii vor fi instruiţi în cadrul a două seminarii pentru a oferi servicii de suport copiilor separaţi sau în risc de separare de părinţi beneficiari ai proiectului.

Proiectul „Împreună pentru copii” este finanțat de către Primăria Municipiului Iași având o valoare totală de 99.016 lei și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni.

Problemele cu care se confruntă acestă categorie de copii au fost identificate din practica de asistență oferită de Alternative Sociale, dar şi conform unor studii care evidenţiază gradul mare de risc la care sunt expuşi aceşti copii. Aceste studii arată, pe de o parte, că numărul acestor copii este mare şi, pe de altă parte, că există probleme comune ale acestora, legate de separarea sau riscul de separare de părinţi.

„Principalele probleme cu care se confruntă acești copii sunt de ordin psihologic (sentimente de abandon, anxietate, depresie); școlar (scade interesul pentru activitățile școlare și automat scad șirezultate școlare, corigențe și reptenții etc.); comportamental (crește agresivitatea, devianța/delincvența).”

dr. Cătălin Luca

director Alternative Sociale

impreuna pentru copii

Încă din anul 2004, Alternative Sociale activează pentru diminuarea efectelor negative asupra copiilor generate de migrația a părinților. În această perioadă avem asistați peste 2500 de copii singuri acasă, aflați în risc.


Conform datelor furnizate de către Ministerul Educației, în anul 2016, în județul Iași sunt peste 14.000 de copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

 

 

 

 

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

Memorialul „Mihail Sadoveanu”

CONCURS DE ŞAH „MEMORIALUL MIHAIL SADOVEANU”

ANUNȚ IMPORTANT!

Din cauza condițiilor actuale generate de suspendarea unor activități concusrsul de șah se amână pentru data de 16 mai 2020.

Citește anunțul complet.

  

    Vă invităm să participați la cea de-a XVI-a editie a proiectului judetean "Memorialul MIHAIL SADOVEANU", înscris în calendarul CAEJ 2020, pozitia 122, domeniul Sportiv.

    În documentele atașate veți găsi informații în legătură cu participarea la acest proiect (acordul de parteneriat, regulamentul de organizare, fisa de inscriere) și detalii despre etapa finală a concursului de șah ce va avea loc în data de 04 aprilie 2020, la Școala Gimnazială ”Ion Simionescu” Iași.

    Termenul-limită pentru înscriere este 31 martie 2020.

    Organizatori: G.Tofan, N.Istrate

Acord de parteneriat

Regulament

mihail sadoveanu 597742l

VĂ AŞTEPTĂM!


 

În atenția părinților

 
ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE

An școlar 2020-2021

Informații despre înscrierea în clasa pregătitoare și calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021 puteți citi aici.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2020 – 2021
5 CLASE PREGĂTITOARE – 125 LOCURI

Programul de completare a cererilor tip de înscriere, precum și primirea dosarelor se va face în perioada 4-23 martie, de luni până joi între orele 8:00 - 18:00 și vineri între orele 8:00 - 17:00.


 
ACORD DE PARTENERIAT
PENTRU EDUCATIE

 Obiectul acordului: asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor în educaţia copiilor/elevilor.

Parteneriat scoala familie 18 19


 

OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Oferta educațională 2020-2021 (clic)

 

Conectare

Search

Cine este online?

Avem 25 vizitatori și nici un membru online

Lăsați-ne un mesaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com