time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea şcolii

Prin educaţie elevii sunt sprijiniţi să-şi dezvolte potenţialul în funcţie de interesele, aptitudinile şi motivaţiile proprii.

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala ,,Ion Simionescu” din Iaşi este o şcoală de cartier care şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene.

citeşte mai mult

Sala de informatica big

Școala Gimnazială Ion Simionescu, beneficiară a unui laborator de informatică de ultimă generație

Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale ,,Ajutăm împreună”, aflată sub înaltul patronaj al Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Miercuri, 18.02.2015, la orele 12.00, a avut loc evenimentul de inaugurare a noului laborator de informatică, prin predarea oficială a calculatoarelor oferite anul 2015 școlii noastre de către Kaufland Pavlov Iași și organizația ,,Școala de valori”, în cadrul campaniei naționale ,,Ajutăm împreună”.

Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” beneficiază de echiparea laboratorului de informatică cu 30 PC, monitoare LCD, căști cu microfon și echipament de conectare la Internet, devenind  astfel un centru informaţional modern, dedicat unei educaţii inovatoare.

Şcoala va beneficia de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps, oferind o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume. Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii vor putea elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi vor gestiona planurile de lecţii şi vor putea chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau.


ADMA


În acelaşi timp, profesorii vor beneficia de workshop-uri de instruire pentru ca să-și poată organiza cursurile într-o manieră cât mai atractivă pentru copii, utilizând tehnologia pusă la dispoziţia lor.

De asemenea, softul permite administrarea e-portofoliilor elevilor şi împărtăşirea lor părinţilor şi comunităţii, dar şi urmărirea evoluţiei fiecărui copil în parte. Elevilor noștri le-a fost creată astfel oportunitatea de a profita de noile tehnologii pentru a-şi dezvolta o serie de abilități care să-i ajute în viitor, indiferent că este vorba de antreprenoriat, gândire critică, orientare spre soluţii, lucru în echipă, comunicare etc. Programul „Ajutăm împreună!” reprezintă un pas important prin care putem transforma acest deziderat în realitate, la nivelul instituției noastre.Director,
Prof. Virginia Arghiropol

 

 

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

    Rezultatele finale la concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”, etapa judeţeană, Iaşi, 24 mai 2019.

Vezi rezultatele...


 

În atenția părinților

ZIUA PORŢILOR DESCHISE

Marți, 5 martie 2019, orele 11:00-14:00,

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi organizează activitatea „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.


 
ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Informații despre înscrierea în clasa pregătitoare și calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 puteți citi aici.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2019 – 2020
5 CLASE PREGĂTITOARE – 125 LOCURI


 
ACORD DE PARTENERIAT
PENTRU EDUCATIE

 Obiectul acordului: asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor în educaţia copiilor/elevilor.

Parteneriat scoala familie 18 19

 

 

 

Search

Cine este online?

Avem 9 vizitatori și nici un membru online

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!