time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea şcolii

Prin educaţie elevii sunt sprijiniţi să-şi dezvolte potenţialul în funcţie de interesele, aptitudinile şi motivaţiile proprii.

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala ,,Ion Simionescu” din Iaşi este o şcoală de cartier care şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene.

citeşte mai mult

panglica kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”

 
   Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a participat în acest an școlar la competitia națională ,,Olimpiadele Kaufland”, care reprezintă un program de responsabilizare socială a școlilor din România. Concursul a fost sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
În cadrul acestui program au existat două etape de premiere: ,,Top Hărnicuți” (au fost premiate 100 de școli care au luat startul mai repede în cadrul concursului) și ,,Top Fruntași” (au fost premiate 103 școli care au punctat cele mai multe activități până la finalul programului).
   Activitățile realizate au vizat domenii diverse:
Mediu (ecologizare, plantare, ecobricolaj, reciclare deșeuri, protejarea resurselor);
Sport și sănătate (competiții sportive, stil de viață activ, sport și nutriție, alimentație sănătoasă, cumpărături inteligente);
Creativitate și tradiții (expoziții interne, dans și muzică, creații literare, design vestimentar, teatru, tradiții culturale);
Știință, cultură, educație (proiecte inovative/soluții practice, civilizați în trafic, prim-ajutor, orientarea profesională, vizite informative, vizite culturale, educație financiară, internet,  estetică urbană).
Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a reușit să finalizeze cu succes cele 104 activități propuse în cadrul concursului, cu implicarea a 42 de cadre didactice, a 38 de clase de elevi precum și a celor două grădinițe din subordine (GPP 28 și GPN 22).
În cadrul primei etape a concursului ,,Top Harnicuți”, finalizată în luna decembrie 2015, Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” s-a clasat pe locul 14 la nivel de țară și pe primul loc la nivel de județ, câștigând un premiu în valoare de 2.000 de euro.
Ca urmare a punctajului acumulat, la a doua etapă a concursului, Top Fruntași, instituția noastră s-a clasat la finalul competiției printre cei 103 câștigători care vor beneficia de finanțarea unor proiecte de investiție de către Kaufland România în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
   La această etapă, Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a obținut cel mai mare punctaj la nivel de județ și al doilea punctaj la nivel de țară, acumulând 7780 de puncte din 7800 de puncte posibile, fiind premiată cu 20.000 de euro.
   Premiul va fi utilizat pentru construirea unei săli de gimnastică de care vor beneficia cei 1064 de elevi ai instituției noastre care au format împreună cu profesorii lor o echipă puternică și valoroasă.
   Adresăm mulțumiri Școlii de Valori, Kaufland România, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, precum și tuturor elevilor, profesorilor și părinților implicați în această grandioasă acțiune.
Coordonator proiect,
Director adj. Nicoleta Prepeliță
 
 

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

    Rezultatele finale la concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”, etapa judeţeană, Iaşi, 24 mai 2019.

Vezi rezultatele...


 

În atenția părinților

ZIUA PORŢILOR DESCHISE

Marți, 5 martie 2019, orele 11:00-14:00,

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi organizează activitatea „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.


 
ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Informații despre înscrierea în clasa pregătitoare și calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 puteți citi aici.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2019 – 2020
5 CLASE PREGĂTITOARE – 125 LOCURI


 
ACORD DE PARTENERIAT
PENTRU EDUCATIE

 Obiectul acordului: asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor în educaţia copiilor/elevilor.

Parteneriat scoala familie 18 19

 

 

 

Search

Cine este online?

Avem 24 vizitatori și nici un membru online

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!