time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea și viziunea şcolii

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” se angajează să ofere elevilor săi acces egal la o educație modernă...

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala Gimnazială ,,Ion Simionescu” din Iaşi şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene. Prin rezultatele...

citeşte mai mult

panglica kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”

 
   Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a participat în acest an școlar la competitia națională ,,Olimpiadele Kaufland”, care reprezintă un program de responsabilizare socială a școlilor din România. Concursul a fost sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
În cadrul acestui program au existat două etape de premiere: ,,Top Hărnicuți” (au fost premiate 100 de școli care au luat startul mai repede în cadrul concursului) și ,,Top Fruntași” (au fost premiate 103 școli care au punctat cele mai multe activități până la finalul programului).
   Activitățile realizate au vizat domenii diverse:
Mediu (ecologizare, plantare, ecobricolaj, reciclare deșeuri, protejarea resurselor);
Sport și sănătate (competiții sportive, stil de viață activ, sport și nutriție, alimentație sănătoasă, cumpărături inteligente);
Creativitate și tradiții (expoziții interne, dans și muzică, creații literare, design vestimentar, teatru, tradiții culturale);
Știință, cultură, educație (proiecte inovative/soluții practice, civilizați în trafic, prim-ajutor, orientarea profesională, vizite informative, vizite culturale, educație financiară, internet,  estetică urbană).
Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a reușit să finalizeze cu succes cele 104 activități propuse în cadrul concursului, cu implicarea a 42 de cadre didactice, a 38 de clase de elevi precum și a celor două grădinițe din subordine (GPP 28 și GPN 22).
În cadrul primei etape a concursului ,,Top Harnicuți”, finalizată în luna decembrie 2015, Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” s-a clasat pe locul 14 la nivel de țară și pe primul loc la nivel de județ, câștigând un premiu în valoare de 2.000 de euro.
Ca urmare a punctajului acumulat, la a doua etapă a concursului, Top Fruntași, instituția noastră s-a clasat la finalul competiției printre cei 103 câștigători care vor beneficia de finanțarea unor proiecte de investiție de către Kaufland România în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
   La această etapă, Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” a obținut cel mai mare punctaj la nivel de județ și al doilea punctaj la nivel de țară, acumulând 7780 de puncte din 7800 de puncte posibile, fiind premiată cu 20.000 de euro.
   Premiul va fi utilizat pentru construirea unei săli de gimnastică de care vor beneficia cei 1064 de elevi ai instituției noastre care au format împreună cu profesorii lor o echipă puternică și valoroasă.
   Adresăm mulțumiri Școlii de Valori, Kaufland România, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, precum și tuturor elevilor, profesorilor și părinților implicați în această grandioasă acțiune.
Coordonator proiect,
Director adj. Nicoleta Prepeliță
 
 

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Conectare

Search

Cine este online?

Avem 69 vizitatori și nici un membru online

Lăsați-ne un mesaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com