time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea și viziunea şcolii

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” se angajează să ofere elevilor săi o educație de calitate, asigurarea...

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala ,,Ion Simionescu” din Iaşi este o şcoală de cartier care şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene.

citeşte mai mult

  • Sporirea calităţii actului didactic;

  • Modelarea continuă a elevilor în vederea unei integrări eficiente în societatea actuală din punct de vedere şcolar și social prin dezvoltarea cu precădere la elevii scolii noastre a competentelor de comunicare socială și relaţionare interpersonală;

  • Extinderea accesului elevilor la mijloacele moderne de învățare și comunicare pentru creșterea motivației învățării.

 MOTIVAREA STABILIRII ȚINTELOR STRATEGICE

Şcoala ,,Ion Simionescu” Iași este o școală de cartier care și-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul școlilor ieșene. Prin participarea la concursuri și olimpiade naţionale instituţia noastră începe să se facă cunoscută și la acest nivel. Elevii și profesorii din şcoala noastră sunt implicaţi în numeroase proiecte și programe educaţionale realizate atât individual cât și în colaborare cu alte instituţii şcolare sau organizaţii nonguvernamentale. O mare parte a elevilor activează în cadrul cluburilor existente în școala noastră.

Toate aceste aspecte au conturat exemple de buna practică și o solidă experienţă atât a profesorilor cât și a elevilor în domeniul activităţilor realizate în parteneriat. În acelaşi timp s-a conturat un interes tot mai accentuat, în rândul elevilor, pentru studiul limbilor europene, pentru cultura și civilizaţia europeană, pentru metodele moderne de învățare utilizate în acest areal. Trebuie sa menţionăm în acelaşi timp și faptul că toate aceste rezultate au fost obţinute în mare măsură prin eforturi materiale proprii și în urma unui efort susţinut de a depăşi unele dificultăți cum ar fi:

  • situarea școlii noastre într-o zona a țării cu un nivel de trai mai redus,
  • situarea școlii într-un cartier muncitoresc și deci cu un nivel de trai scăzut,
  • sprijin redus din partea părinţilor atât pentru şcoală cât și pentru proprii copii,
  • creşterea numărului de copii asistaţi social și care nu au acces la cărți și reviste, la televiziune prin cablu, la spectacole de film si teatru, la posibilitatea de a efectua vizite la muzee, excursii, la informaţie în general.

Această situaţie vine în contradicţie cu potenţialul ridicat, dar insuficient exploatat al unor elevi care au obţinut în aceste condiţii discriminatorii pentru ei rezultate remarcabile (premii si menţiuni în fiecare an atât la concursurile judeţene cât și la cele naţionale, premii și menţiuni la concursurile de reviste şcolare sau la concursurile de proiecte). Apreciem că avem în şcoala noastră în permanență un nucleu de copiii supradotaţi care nu sunt suficient de bine puşi în valoare din motivele menţionate.

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

Memorialul „Mihail Sadoveanu”

CONCURS DE ŞAH „MEMORIALUL MIHAIL SADOVEANU”

ANUNȚ IMPORTANT!

Din cauza condițiilor actuale generate de suspendarea unor activități concusrsul de șah se amână pentru data de 16 mai 2020.

Citește anunțul complet.

  

    Vă invităm să participați la cea de-a XVI-a editie a proiectului judetean "Memorialul MIHAIL SADOVEANU", înscris în calendarul CAEJ 2020, pozitia 122, domeniul Sportiv.

    În documentele atașate veți găsi informații în legătură cu participarea la acest proiect (acordul de parteneriat, regulamentul de organizare, fisa de inscriere) și detalii despre etapa finală a concursului de șah ce va avea loc în data de 04 aprilie 2020, la Școala Gimnazială ”Ion Simionescu” Iași.

    Termenul-limită pentru înscriere este 31 martie 2020.

    Organizatori: G.Tofan, N.Istrate

Acord de parteneriat

Regulament

mihail sadoveanu 597742l

VĂ AŞTEPTĂM!


 

În atenția părinților

 
ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE

An școlar 2020-2021

Informații despre înscrierea în clasa pregătitoare și calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021 puteți citi aici.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2020 – 2021
5 CLASE PREGĂTITOARE – 125 LOCURI

Programul de completare a cererilor tip de înscriere, precum și primirea dosarelor se va face în perioada 4-23 martie, de luni până joi între orele 8:00 - 18:00 și vineri între orele 8:00 - 17:00.


 
ACORD DE PARTENERIAT
PENTRU EDUCATIE

 Obiectul acordului: asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor în educaţia copiilor/elevilor.

Parteneriat scoala familie 18 19


 

OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Oferta educațională 2020-2021 (clic)

 

Conectare

Search

Cine este online?

Avem 68 vizitatori și nici un membru online

Lăsați-ne un mesaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com