time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea și viziunea şcolii

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” se angajează să ofere elevilor săi acces egal la o educație modernă...

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala Gimnazială ,,Ion Simionescu” din Iaşi şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene. Prin rezultatele...

citeşte mai mult

   Instituția este situată în strada Calea Galata, nr. 4  și se întinde pe o suprafaţă de 3827 mp, fiind formată din clădirea propriu-zisă, în formă de T, terenul sportiv și spaţiul verde. Începând cu anul 2013 au fost arondate școlii un număr de 2 grădinițe, Grădinița cu Program Prelungit nr. 28, respectiv Grădinița cu Program Normal nr. 22.

   Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34 și sub acest nume a funcţionat până în ziua de 15 aprilie 1994. Începând de la acea dată, în urma Deciziei nr. 59 a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile generale şi liceele au primit, în locul numerelor, numele unor personalităţi istorice, culturale, ştiinţifice. Şcolii nr. 34 i s-a atribuit numele marelui biolog și pedagog, care şi-a început cariera universitară la Iaşi, Ion Simionescu.

   Clădirea este compusă din trei niveluri și cuprinde: 24 de săli de clasă3 laboratoareo sală de gimnastică, bibliotecă, spaţii pentru administraţie, grupuri sanitare, holuri, scări interioare, având patru intrări: una principală si trei spre curtea şcolii.

   Spaţiul destinat orelor de clasă fiind limitat, în şcoala s-a învăţat în două şi chiar trei schimburi. Începând din 1995 în școală se învaţă în două schimburi.

   Așadar, activitatea a început la data de 6 octombrie 1980, cu elevi din clasele I - VIII transferaţi de la Şcoala nr. 16 (actualmente „Mircea cel Bătrân”). O săptămână mai târziu, la 14 octombrie, numărul elevilor a crescut, datorită colectivelor venite de la Şcoala nr. 25 (actualmente Liceul Teoretic „Miron Costin”).

   Construirea blocurilor din cartier şi politica demografică dusă în România până în anul 1989 au făcut ca populaţia de vârstă şcolară să crească de la un an la altul. Astfel, s-a ajuns, în anul şcolar 1987-1988 la un număr de 2195 de elevi, repartizaţi în 56 de clase.

   Dotarea şcolii cu mijloace de învăţământ s-a făcut până în 1989 în principal de către I.S.J. Iaşi, iar din 1990 din sponsorizări şi surse extrabugetare. Şcoala „Ion Simionescu”, Iaşi, dispune de mobilierul necesar desfăşurării procesului didactic, de truse pentru diferite discipline (fizică, chimie, biologie, matematică, de truse pentru clasele I - IV), planşe, hărţi, aparatură audio - video, copiatoare, computere.

   De asemenea, în şcoală funcționează o bibliotecă cu peste 12.000 volume.

   În ultimii ani unitatea s-a remarcat la nivel local prin participarea la proiecte educaționale internaționale și prin câștigarea unor competiții ce i-au adus mai multe premii în bani. Evaluarea realizată de A.R.A.C.I.P. în anul școlar 2019-2020 a confirmat atât valoarea corpului profesoral, cât și rezultatele bune și foarte bune ale elevilor, prin calificativele acordate.

 

 

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Conectare

Search

Cine este online?

Avem 58 vizitatori și nici un membru online

Lăsați-ne un mesaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com