time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea şcolii

Prin educaţie elevii sunt sprijiniţi să-şi dezvolte potenţialul în funcţie de interesele, aptitudinile şi motivaţiile proprii.

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala ,,Ion Simionescu” din Iaşi este o şcoală de cartier care şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene.

citeşte mai mult

Instituția se află situată în strada Calea Galata, nr. 4  și se întinde pe o suprafaţă de 3827 mp, fiind formată din clădirea propriu-zisă, în formă de T, terenul sportiv și spaţiul verde.

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34 și sub acest nume a funcţionat până la 15 aprilie 1994. Începând de la acea dată, în urma Deciziei nr. 59 a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile generale şi liceele au primit, în locul numerelor, numele unor personalităţi istorice, culturale, ştiinţifice. Şcolii nr. 34 i s-a atribuit numele marelui biolog si pedagog, care şi-a început cariera universitară la Iaşi – Ion Simionescu.

Clădirea este compusă din trei nivele si cuprinde: 24 săli de clasă3 laboratoareo sală de gimnastică, bibliotecă, spaţii pentru administraţie, grupuri sanitare, holuri, scări interioare, având patru intrări: una principală si trei spre curtea şcolii.

Spaţiul destinat orelor de clasă fiind limitat, în şcoala s-a învăţat în două şi chiar trei schimburi. După 1995 senvaţă în două schimburi.

Activitatea în şcoală a început la 6 octombrie 1980, cu elevi din clasele I - VIII transferaţi de la Şcoala nr. 16 (actualmente “Mircea cel Bătrân”). O săptămână mai târziu, la 14 octombrie, numărul elevilor a crescut, datorită colectivelor venite de la Şcoala nr. 25 (actualmente Liceul Teoretic “Miron Costin”).

Construirea blocurilor din cartier şi politica demografică dusă în România până în anul 1989 au făcut ca populaţia de vârstă şcolară să crească numeric de la un an la altul. Astfel, s-a ajuns, în anul şcolar 1987-1988 la un număr de 2195 de elevi, repartizaţi în 56 clase.

Sistarea construcţiilor în cartier, îmbătrânirea populaţiei, scăderea natalităţii după anul 1989, deplasarea de la oraş către mediul rural, datorită restructurării întreprinderilor ieşene şi disponibilizărilor masive a personalului, precum şi plecarea la muncă în străinătate, fenomene care au luat amploare în ultimii ani, au dus la scăderea populaţiei şcolare.

Dotarea şcolii cu mijloace de învăţământ s-a făcut până în 1989 în principal de către I.S.J. Iaşi, iar din 1990 şi din contribuţia comitetelor cetăţeneşti de părinţi, sponsorizări şi surse extrabugetare. Şcoala “Ion Simionescu” Iaşi a dispus şi dispune de mobilierul necesar desfăşurării procesului didactic, de truse pentru diferite discipline (fizică, chimie, biologie, matematică, ca şi pentru clasele I - IV), planşe, hărţi, aparatură audio - vizuală, copiator, computere (unele cumpărate prin contribuţia comitetelor cetăţeneşti de părinţi, cinci au fost câştigate în urma concursului de proiecte P&G 2000 în anul 1999, cinci prin dotare de la Primărie şi o reţea de zece calculatoare si un server-dotare  M.Ed.C.- cu soft-uri educaţionale AEL utilizate în predarea mai multor discipline. De asemenea, şcoala are o bibliotecă cu peste 11.678 volume, mult solicitate de către elevi şi cadre didactice.

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

    Rezultatele finale la concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”, etapa judeţeană, Iaşi, 24 mai 2019.

Vezi rezultatele...


 

În atenția părinților

ZIUA PORŢILOR DESCHISE

Marți, 5 martie 2019, orele 11:00-14:00,

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi organizează activitatea „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.


 
ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Informații despre înscrierea în clasa pregătitoare și calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 puteți citi aici.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2019 – 2020
5 CLASE PREGĂTITOARE – 125 LOCURI


 
ACORD DE PARTENERIAT
PENTRU EDUCATIE

 Obiectul acordului: asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor în educaţia copiilor/elevilor.

Parteneriat scoala familie 18 19

 

 

 

Search

Cine este online?

Avem 18 vizitatori și nici un membru online

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!