time machine

Scurt istoric

Şcoala, care şi-a început activitatea la data de 6 octombrie 1980, a primit denumirea de Şcoala Generală nr. 34.

citeşte mai mult
the mision

Misiunea şcolii

Prin educaţie elevii sunt sprijiniţi să-şi dezvolte potenţialul în funcţie de interesele, aptitudinile şi motivaţiile proprii.

citeşte mai mult

the target

Ținte strategice

Şcoala ,,Ion Simionescu” din Iaşi este o şcoală de cartier care şi-a câştigat în timp un prestigiu solid în rândul şcolilor ieşene.

citeşte mai mult

Școala Gimnazială „Ion Simionescu”, Iași

     Ceea ce dă farmec Iașului este natura. Influența ce o exercită natura asupra producției spirituale, în genere, e netăgăduită. Ea a jucat un însemnat rol în manifestaţia ieşeană. Umbră şi căldură, soare şi șopot de izvor, mireasma florilor de câmp şi a teilor înfloriţi îl încadrează într-o atmosferă de linişte, de taină, de reculegere şi zbor al gândurilor.

(Ion Simionescu)

Scoala Ion Simionescu

    

     Poate că atunci când marele om de cultură Ion Simionescu a scris aceste rânduri, s-a gândit şi la zona de la poalele dealului Galata, unde liniştea este întreruptă, din când în când, doar de clopotele mănăstirii şi de curgerea Bahluiului. În aceste locuri liniştite şi încărcate de istorie au descifrat tainele scrisului şi cititului generaţii întregi de elevi, care au trecut pragul şcolilor înfiinţate de peste 140 de ani. Extinderea peste apa Nicolina a dus la creşterea populaţiei şcolare, determinând ridicarea unei noi şcoli.

     În urmă cu 36 de ani, la data de 6 octombrie 1980, şi-a început activitatea în cartierul Galata, pe una din cele şapte coline ale minunatului “Târg al Ieşilor”, Şcoala nr. 34, care se numeşte astăzi Şcoala “Ion Simionescu”. Instituţia este formată din clădirea propriu-zisă, terenul sportiv şi spaţiul verde, întinzându-se pe o suprafaţă de 3827m2. Clădirea, în formă de T, a fost proiectată de arh. Liliana Ionescu şi este tipică pentru instituţiile şcolare realizate în deceniul al optulea al secolului XX, proiectarea, pregătirea terenului şi construirea realizându-se în perioada 1976-1980.

citeşte tot articolul

Evenimente și noutăți

 
online computer degree

Simpozion Internațional Online

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași organizează, în data de 17 noiembrie 2017, ediţia I a Simpozionului Internațional online ,,Strategii educaționale care promovează asigurarea egalității de șanse pentru toți elevii....

 
logo kaufland

20.000 de euro câştigaţi în cadrul Olimpiadelor Kaufland

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a câștigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în cadrul Concursului Național „Olimpiadele Kaufland”...

 

google khan academy

Școala noastră, beneficiară a unui nou laborator de informatică

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a devenit beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generație oferit în cadrul campaniei naționale „Ajutăm împreună”...

impreuna pentru copii blank

„Împreună pentru copii” - proiect realizat împreună cu Alternative Sociale

Prevenirea și reducerea efectelor negative ale migrației pentru muncă asupra copiilor rămași acasă, în continuare o problematică abordată de către Alternative Sociale.

citeşte mai mult

Proiecte Erasmus - KA1 & KA2

  Erasmus KA1 small     Erasmus KA2 small

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

Concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”

    Rezultatele finale la concursul naţional „Democraţie şi toleranţă”, etapa judeţeană, Iaşi, 24 mai 2019.

Vezi rezultatele...


 

În atenția părinților

ZIUA PORŢILOR DESCHISE

Marți, 5 martie 2019, orele 11:00-14:00,

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi organizează activitatea „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.


 
ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Informații despre înscrierea în clasa pregătitoare și calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 puteți citi aici.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2019 – 2020
5 CLASE PREGĂTITOARE – 125 LOCURI


 
ACORD DE PARTENERIAT
PENTRU EDUCATIE

 Obiectul acordului: asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor în educaţia copiilor/elevilor.

Parteneriat scoala familie 18 19

 

 

 

Search

Cine este online?

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!